Find us on Facebook

Polityka Prywatności Serwisu SenesCura.pl

działającego pod adresem http://www.senes-cura.pl/

§ 1 Informacje ogólne 

  1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników Serwisu oraz wykorzystywania plików cookies w związku z korzystaniem z Serwisu.
  2. Używane w niniejszym Regulaminie sformułowania posiadają następujące definicje: 
    • Serwis – strona internetowa działająca pod adresem http://www.senes-cura.pl,
    • Administrator – Beata Fischer prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Senes Cura Beata Fischer z miejscem wykonywania działalności pod adresem: ul. Centralna 31/1, 44-240 Żory, NIP: 651-170-66-78, REGON: 241837211; dane do kontaktu: e-mail info@senes-cura.pl,
    • Użytkownik – osoba fizyczna, która przegląda zawartość strony.

§ 2 Dane osobowe – zasady ochrony

  1. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest Beata Fischer prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Senes Cura Beata Fischer z miejscem wykonywania działalności pod adresem: ul. Centralna 31/1, 44-240 Żory, NIP: 651-170-66-78 , REGON: 241837211 ; dane do kontaktu: e-mail info@senes-cura.pl
  2. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktami wykonawczych i aktami prawa wspólnotowego. 
  3. Dane osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
  4. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób: 
    • poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
    • poprzez gromadzenie plików “cookies”. 
  5. Kategorie danych osobowych obejmują m.in. imię i nazwisko, numer telefonu, adres e-mail, adres, dane dedykowane do procesu/usługi/projektu, inne dane podane dobrowolnie przez Użytkownika.
  6. Dane osobowe będą przechowywane maksymalnie przez okres niezbędny dla realizacji prawnie uzasadnionych interesów Administratora lub ochrony danych osobowych.
  7. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza: dane podane w formularzu kontaktowym w celu odpowiedzi na przedstawione przez Użytkownika zagadnienie, dane podane w formularzu zgłoszenia Podopiecznego celem przedstawienia spersonalizowanej oferty i dalszej współpracy, dane podane w formularzu kandydatki na Opiekunkę celem przeprowadzenia procesu rekrutacji i dalszej współpracy.
  8. Użytkownik ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  9. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie administratora: dostawcy usług IT, wybrane dane Opiekunek mogą być przekazywane podopiecznym, wybrane dane Podopiecznych mogą być przekazywane Opiekunkom.
  10. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani organizacji międzynarodowej.
  11. Dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji oraz profilowaniu.
  12. Użytkownik ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2018 r., poz. 1000) lub przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 119, str. 1);
  13. Administrator zastrzega sobie prawo do zmiany w Polityce Prywatności Serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, zmiany prawa oraz rozwój Serwisu.
    O wszelkich zmianach Administrator będzie informować poprzez wpisanie nowej daty uaktualnienia Polityki Prywatności.
  14. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez Administratora. Strony te mogą posiadać własne Polityki Prywatności dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zależy się zapoznać.
  15. W razie wątpliwości co do któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności można skontaktować się z Administratorem korzystając z danych kontaktowych zawartych na stronie internetowej.

§ 3 Pliki cookies

  1. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) są to dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone do korzystania z niej. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  2. W ramach Serwisu wykorzystywane są dwa rodzaje plików cookies:
    • pliki „sesyjne” czyli tymczasowe, które przechowywane są na urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia Strony WWW lub wyłączenia przeglądarki internetowej. Pliki tymczasowe są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Strony WWW. Umożliwiają one bezpieczne logowanie na stronie. 
    • pliki „stałe” przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika przez określony czas w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika. 
  3. Serwis wykorzystuje pliki:
    • „funkcjonalne” , które służą do przechowywania takich informacji jak: login czy hasło, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z Serwisu,
    • „statystyczne”, dzięki którym Serwis może dokonywać optymalizacji zgodnie z preferencjami Użytkowników,
    • „reklamowe”, umożliwiające Użytkownikom otrzymywanie reklam dostosowanych do ich indywidualnych preferencji i zainteresowań,
    • „społecznościowe”, które umożliwiają integrację serwisów społecznościowych z których korzysta Użytkownik ze Serwisem.
  4. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy mogą dokonywać w każdym czasie zmian ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Brak blokady oznacza, że Użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie. Ograniczenie przez Użytkownika stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne w Serwisie.


§ 4 Prawa autorskie

Administrator zabrania kopiowania oraz wykorzystywania zdjęć, znaków oraz wszelkich materiałów znajdujących się w Serwisie bez uprzedniej zgody Administratora wyrażonej na piśmie.